Zoogdieren

geiten (Nasua nasua)

geiten (Nasua nasua)

Zijn naaste verwant, de coati, leeft in dezelfde omgeving als de kinkajj (Nasua nasua). Deze wasbeer is even lang als de kinkajou, alleen Fr. 10 cm hoger. Zijn dichte vacht is grijsbruin en is versierd met karakteristieke donkere ringen op de staart. Koati leeft in grote kuddes in dichte bossen. Hij doorzoekt boomholten met zijn lange mond en haalt er voedsel uit, die bestaat uit insecten, kuikens en vogeleieren. Het vrouwtje bevalt eenmaal per jaar 3-5 Jong.