Nisäkkäät

lepakkoporcini (Nyctalus noctula)

lepakkoporcini (Nyctalus noctula)

Käsitellyt hyönteissyöjäisäkkäät elävät lehtimetsän alimmassa kerroksessa. Puiden latvuissa elää useita lepakalajeja, Jotkut heistä löytävät piilopaikkoja myös puunrungoista. Sieni on tämän ympäristön tyypillisin laji (Nyctalus noctula). Sitä esiintyy kaikkialla Euroopassa, aina pohjoiseen asti, Aasiassa se ulottuu Japaniin. Hän asuu myös Afrikassa. Hänen ruumiinsa pituus on 6-8 cm, häntää 4,5-5,5 cm, siipien kärkiväli 38 cm, ja paino 15-40 g. Se on yksi Puolan yleisimmistä lajeista, jossa voit tavata hänet kaikkialla, korkeiden vuorten takana. Se on lajisuojan alainen.

Metsä on sienten suosikki elinympäristö. Sitä löytyy myös suuremmista puistoista, puutarhat, ja myös ihmisasutuksilla. Sitä löytyy jopa suurista kaupungeista. Kesällä hän viettää koko päivän puiden onteloissa, usein suurissa ryhmissä. joskus muiden lajien kanssa. Viime aikoina se on valinnut päivittäisiksi lepopaikakseen lintujen pesimälaatikot. Talvella suosienet siirtyvät enemmän etelään, talvehtimispaikat ovat usein kaukana kesällä asutuista alueista. Soittamalla se löytyi, että esimerkiksi Liettuan metsistä peräisin olevat boridit talvehtivat Dresdenissä, etäisyydellä 750 km kesäasunnolta.

Borowce lentää erittäin nopeasti ja korkealla, korkeimpien puiden latvojen välissä. Niitä ei koskaan löydy luolista. He metsästävät kahdesti yössä. He lähtevät metsästämään ensimmäistä kertaa varhain illalla, ja syksyllä - aikaisin iltapäivällä, ja he lentävät täydelliseen pimeyteen. He lähtevät toisen kerran juuri ennen aamunkoittoa ja hyvin lyhyeksi ajaksi. He saavat ruokaa ja syövät sen lennossa. He metsästävät laidoilla, metsän reunassa, ja myös vesien yli. Kuoriaiset ovat boridien ravintoa, perhosia ja muita hyönteisiä, jopa suurikokoisia ja kovilla vartalosuojuksilla.

Talvella suosienet nukahtavat, joka kestää lokakuusta huhtikuuhun.

Raskaus jatkuu 70-75 päivää. Naaras synnyttää 1-3 nuori, jotka ovat sokeita ja vasta sen jälkeen 6-7 päivinä he avaavat silmänsä, ja viidennellä elämäviikolla he yrittävät lentää.