Nisäkkäät

kojootti

kojootti

kojootti

Tyypillinen pohjoisamerikkalainen preeriapetoeläin on sukua suteen kojootti, tunnetaan myös nimellä American Wolf tai American Wolf (Canis latrans), asuu myös Keski-Amerikassa. Eläin on, kehon pituus jopa 1 m, häntää 40 cm ja säkäkorkeus 55 cm. Hän on jäykempi ja massiivisempi kuin susi. Takki on pitkä, kellertävä selässä, kevyempi vatsan puolella. Sen elämäntapa muistuttaa susia. Säilyy pareittain avoimilla alueilla. Sen ravintoa ovat pääasiassa pieniä jyrsijöitä, sammakkoeläimet, matelijat ja linnut. Joskus se hyökkää myös pieniin sorkka- ja kavioeläimiin. Ihmistalouden tuholaisena se on jo tuhottu kokonaan monilta alueilta.

Jokaisella kojoottiparilla on oma kuoppansa, johon hän palaa jokaisen metsästysmatkan jälkeen. Tässä kolossa naaras synnyttää kerran vuodessa 3-10 nuori.