Nisäkkäät

pampashirvi

pampashirvi

Sorkka- ja kavioeläinten edustaja pampoissa on pampashirvi (Ozotoceros bezoarticus), Etelä-Brasiliasta Uruguayhin ja Pohjois-Argentiinaan. Tämän pienen hirven edustajan korkeus ei ylitä 75 cm. Se on väritetty eri tavalla, esiintymisalueesta riippuen - tummanpunaisesta vaaleaan, kelta-ruskea. Turkki on karhea ja kiiltävä. Pää on koristeltu sarvet, jotka ovat muodoltaan ja kooltaan samanlaisia ​​kuin meidän kauriimme sarvet. Pampaspeurat elävät pienissä karjoissa, koostuu 5-6 yksilöitä, avoimilla alueilla, pääasiassa ruohomaisilla aroilla. Se on nykyään harvinaisempaa, koska yhä useammin hänen elämäänsä sopivia alueita käytetään viljelyyn ja laitumelle. Poikaset syntyvät eri vuodenaikoina, koska pampoissa on runsaasti ruokaa ympäri vuoden. Uskotaan, että niitä on Pampas-hirveissä 2 pentueita vuodessa.

Paikallinen väestö tuskin metsästä näitä eläimiä, koska usko jatkuu, heidän lihansa haisee. Olennaisesti, kiiman helteessä urokset haisevat niin pahalle, että niiden "haju" voi tuntua jo n. etäisyydeltä 1 km laumasta.