Nisäkkäät

jaguaari (Panthera onca)

jaguaari (Panthera onca)

Amerikan trooppinen erämaa ei ole vain tällaisten lempeiden ja vaarattomien eläinten koti, kuten aiemmin mainittiin. Siellä asuu myös saalistajia, mikä 2 lajit ovat näiden alueiden muiden asukkaiden pelko. Suurin ja vaarallisin saalistusnisäkäs on täällä jaguaari (Panthera onca), jonka valikoima kattaa laajan alueen Etelä-Amerikasta Meksikoon asti. Tämän kissaperheen nisäkkään kehon pituus on 1,4-2 m, ja häntä kohti 75 cm. Hänen turkkinsa, hallitseva puna-keltainen väri, mustat täplät peitetään säännöllisillä tai epäsäännöllisillä täplillä, täysi tai rengasmainen. Ei ole myöskään harvinaista löytää täysin mustia yksilöitä.

Jaguaari elää ikimetsissä lähellä vesiä, varsinkin alueilla, joita joet tai suot ylittävät tiheään. Hänen suosikkimajoituspaikkansa ovat metsäiset joen rannat tai korkean ruohon ja ruo'on peittämät suot.. Jaguaari muistuttaa elämäntapaansa muita isoja kissoja. Raskaasta ruumiistaan ​​huolimatta hän kiipeää taitavasti puihin etsimään ruokaa. Hän myös metsästää maassa. Hän on hyvä ja sinnikäs uimari. Hän ei ole nirso yöpymispaikan valinnassa ja asettuu sinne, jossa ympäristö tarjoaa hänelle runsaasti ruokaa. Se on aktiivinen yöllä ja saa sitten ruokaa. Sen pääruoka on laiskiaiset ja kapybarat, mutta se hyökkää kaikkiin lämminverisiin eläimiin, kotieläimistä pieniin jyrsijöihin. Joskus siitä tulee vaarallista jopa ihmisille. Joskus hän saa myös kalaa, jota hän odottaa rannalla tuntikausia. Jos jokin kala on sen alueella, sitten tassun voimakkaalla ja nopealla liikkeellä se heittää sen pois vedestä.

Päivän aikana, syöty, nukkuu ontuneena paksulla puun oksalla tai kivellä. Jaguaari aiheuttaa valtavan ruokahalun, että tämä petoeläin on suuri tuholainen, erityisesti kotieläinten ja hevosten laitumella, jossa hän voi tappaa monia yksilöitä.

Normaalisti jaguaarit elävät yksin, vain kiiman kuumuudessa ne muodostavat pareja. Suurimmissa metsäpeikoissa, kaatuneiden puunrunkojen alla, naaras n. tiineyden jälkeen 100 yleensä synnytyspäiviä 2, harvoin 3 nuori, vaaleammat hiukset kuin aikuisilla. Naaras hoitaa jälkeläistään huolellisesti, joka itsenäistyy suhteellisen nopeasti ja n 2 Kuukausien kuluttua hän aloittaa metsästysmatkat äitinsä kanssa. Noin 6 Pienten jaguaarien turkki on kuukausien ajan omaksunut aikuisten värin.